Over ons

De wilde (stads)natuur in een smaakvol productgamma

Broers met een missie

Heynsquared is een brouwsel van twee broers Jan en Geert Heyneman, beide alumni van Ugent, die respect voor de natuur hoog in het vaandel dragen.

Geert is Gents stadsecoloog en bezitter van een uitgesproken kennis over planten en eetbare onkruiden. De botanist en culinaire duizendpoot kreeg na een cursus destilleren volop de productontwikkelingsmaak te pakken. Broer Jan neemt met zijn uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven het commerciële luik voor zijn rekening. De hele familie Heyneman plukt zich te pletter om het droomproject van de broers te bewerkstelligen.

De wilde stadsnatuur in een smaakvol productgamma

Heynsquared heeft een duidelijke missie: de wilde stadsnatuur verwerken in een smaakvol productgamma dat iedereen op een alternatieve manier de vruchten van de stad laat plukken. Door gecontroleerd wildoogsten van onbekende of onbeminde kruiden (bijvoorbeeld invasieve exoten), vinden zij hun basis steevast in de ecologie van de stad.

Voor het verwerken van de kruiden ontwikkelden de broers Heyneman verschillende atypische processen om extracten uit de natuur te destilleren. Eindresultaat: een origineel en uniek productaanbod waarvan Ginderella, een gin op basis van invasieve exoten uit de Gentse stadsnatuur, de meest bekende vaandeldrager is.

Naast afgewerkte producten, leveren ze ook pure basisextracten aan horeca professionals. Chefs kunnen hun kaart hiermee wat extra bijkruiden door het gebruik van die extracten bij creatie van sorbets, exclusieve cocktails en andere toepassingen.

Samen (de dag) plukken?

Tijdens een wildpluk wandeling in Gent of andere steden nemen de broers u graag mee op ontdekking. Hun aanpak? Puur en naturel, helemaal in lijn met de ingesteldheid van de familie Heyneman. Je staat gegarandeerd versteld welke smaken je tijdens een doordeweekse wandeling allemaal kunt ontdekken in de (stads)natuur. Na de inspanning, volgt pure ontspanning: Gin-tonic met een wildgeplukte kruidenomelet of pasta met pesto.